Σπιτική κρέμα προσώπου


Σπιτική κρέμα προσώπου Oil of Olay Regenerist Face Cream

Εάν έχετε ποτέ τιμή του Oil of Olay Regenerist Face Cream, γνωρίζετε ότι είναι αρκετά ακριβό. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε την κρέμα προσώπου σας χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό βάζο της κρέμας για λιγότερο από ένα euro. Τα φυσικά συστατικά που θα χρειαστείτε για να κάνετε αυτή την κρέμα προσώπου DIY περιλαμβάνουν λάδι καρύδας, πηκτή αλόης βέρα, έλαιο jojoba, έλαιο βιταμίνης Ε και λάδι λεβάντας. 



Οφέλη από το έλαιο καρύδας για το δέρμα

Το έλαιο καρύδας, το οποίο είναι ένα στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, μυρίζει εκπληκτικά και προσφέρει κάποια οφέλη όταν χρησιμοποιείται τοπικά στο δέρμα. Έχει μια μικρή μοριακή δομή, επιτρέποντάς της να διεισδύσει εύκολα στο δέρμα, διατηρώντας την υγρασία μέσα στο δέρμα.

Βοηθά στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο επίσης. Το έλαιο καρύδας έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και προσφέρει εξαιρετική θεραπεία για τη θεραπεία και την πρόληψη της ακμής. Βοηθά επίσης να ενυδατώνει το δέρμα, καταπολεμώντας τα κοινά σημεία της γήρανσης.












Οφέλη από τη γέλη της Aloe Vera για το δέρμα

Η αλόη βέρα προσφέρει πολλά οφέλη στο δέρμα σας και έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρική χρήση και για φροντίδα του δέρματος για χιλιάδες χρόνια. Η γέλη ενυδατώνει το δέρμα χωρίς να κάνει το δέρμα να αισθάνεται λιπαρό, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό ενυδατικό για εκείνους που έχουν λιπαρό δέρμα. Η αλόη βέρα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά επίσης να θεραπεύει πληγές, καθιστώντας την εξαιρετική για τη θεραπεία και την πρόληψη της ακμής. Μειώνει επίσης την φλεγμονή του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αυτό το πήκτωμα δίνουν αντιγηραντικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και βελτιώνοντας την σταθερότητα του δέρματος.



Οφέλη από το έλαιο Jojoba για το δέρμα

Το έλαιο Jojoba έχει μακρά ιστορία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, λειτουργεί ως αντιβακτηριδιακό, εξαλείφοντας και εμποδίζοντας τα ξεμπλοκάρισμα. Η ερυθρότητα και το πρήξιμο θεραπεύονται αποτελεσματικά από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου jojoba. Αυτό το λάδι είναι πολύ παρόμοιο με τα φυσικά έλαια του σώματός μας, καθιστώντας το λάδι αποτελεσματικό ενυδατικό.

Οφέλη από Βιταμίνη Ε Λάδι για το δέρμα

Η βιταμίνη Ε, μια απαραίτητη βιταμίνη για υγιές δέρμα, προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν λαμβάνεται εσωτερικά. Ωστόσο, προσφέρει επίσης εξαιρετικά οφέλη όταν χρησιμοποιείται τοπικά. Χρησιμοποιείται σε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα, επειδή βοηθάει στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, το έλαιο της βιταμίνης Ε συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, καταπολεμώντας την πρόωρη γήρανση. Βοηθά στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο, βοηθά στην αντιμετώπιση των ουλών και συμβάλλει στην αποτροπή εμφάνισης κηλίδων ηλικίας.



Οφέλη του λαδιού λεβάντας για το δέρμα

Το λάδι λεβάντας προσθέτει ένα υπέροχο άρωμα στην κρέμα προσώπου DIY σας, αλλά προσφέρει και πολλά άλλα οφέλη. Βοηθά στη θεραπεία των βακτηριδίων, μειώνει την ερυθρότητα και συμβάλλει στην επούλωση του δέρματος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το λάδι λεβάντας θα πρέπει να αποφεύγεται από γυναίκες που θηλάζουν ή είναι έγκυες.

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας Aloe Vera Gel (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια γέλη από αλόη βέρα, αλλά αυτό θα διαρκέσει μια εβδομάδα εάν αποθηκευτεί στο ψυγείο)

1 κουταλάκι του γλυκού ή 5 κάψουλες βιταμίνης Ε

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι Jojoba

1 ή 2 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας (προαιρετικό)

1 κουταλιά σούπας λάδι καρύδας (αν θέλετε κρεμώδη σύσταση, μπορείτε να προσθέσετε μελισσοκέρι) - απλώς λειώστε 1 κουταλιά της σούπας και ανακατέψτε με τα συστατικά χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρικό μίξερ χειρός  μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή ομαλότητα της κρέμας.

Σχόλια