ΤΑΒΑΤΑ... τέλειο σώμα με λίγα λεπτά άσκησης !

Η Tabata είναι μία έντονη μέθοδος προπόνησης που διαρκεί μόλις τέσσερα λεπτά και αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς σε όλο τον κόσμο!
Ο όρος Tabata πήρε το όνομά του από τον Ιάπωνα ερευνητή δρ. Izumi Tabata, ο οποίος σύγκρινε τα οφέλη και την αποτελεσματικότητα της γρήγορης, πολύ έντονης γυμναστικής (20’’ έντονης άσκησης ακολουθούμενα από 10’’ χαλάρωσης για 4 συνολικές επαναλήψεις) με ένα παραδοσιακό αερόβιο πρόγραμμα διάρκειας 1 ώρας. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό και μπορείς να διαπιστώσεις τα οφέλη της εφαρμογής του στο σώμα σου!
Το μάθημα της Tabata μπορεί να το ακολουθήσει όποιος έχει στόχο τη γρήγορη καύση περιττού λίπους αλλά και την ενδυνάμωση των μυών.  
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους χρήστες, όπως ακριβώς σε όλα τα έντονα προγράμματα fitness και το επίπεδο δυσκολίας καθορίζεται ανάλογα με τις αντοχές και την ταχύτητα εκτέλεσης των ασκήσεων του κάθε χρήστη. Γενικότερα όμως είναι ένα απαιτητικό πρόγραμμα και συστήνεται κυρίως σε αυτούς που έχουν κάποια επαφή με το αερόβιο. Το κλειδί σε μια πετυχημένη συνεδρία Tabata είναι να μπορέσεις να πιάσεις τα υψηλά επίπεδα έντασης. Αν γενικά είσαι αρχάριος όσο αφορά την σωματική άσκηση ή έχεις καιρό να ασκηθείς, καλό είναι να ξεκινήσεις αργά και σταθερά.
Είσαι έτοιμος/η να ιδρώσεις και να τα δώσεις όλα; Τότε η Tabata είναι το ιδανικό πρόγραμμα για σένα! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική κρέμα προσώπου